Helpompi Tapa -kortit

Välillä meistä jokainen miettii, että pitäisi tehdä muutoksia elintapoihin, MUTTA…

Useimmille meistä elintapamuutoksen ajattelu tuo pienen syyllisyyden pintaan. Tuntuu, että pitäisi, mutta ei pysty, ehdi tai jaksa. Tai ettei yksinkertaisesti halua.

Omassa mielessä oleva vastarinta johtuu useimmiten siitä, että muutokset tuntuvat liian suurilta ja vaikeilta. Jos muutos tarkoittaa kivojen asioiden kieltämistä, ikäviä rajoituksia, pinnistelyä ja kaiken kaikkiaan sellaista keskittymistä, johon ei ole valmis tai elämäntilanne ei anna mahdollisuutta, niin vastarinta on järkevä tapa reagoida! Miksi edes kokeilla sellaista, jota ei pysty ylläpitämään?!

Muutokset elämäntavoissa tulevat helpommiksi, kun tekeminen on kivaa, sopii arkeen ja tuo lisää jotain tärkeää tai hyvää elämään. Eli kun muutos on positiivinen.

Helpompi Tapa -kortit auttavat elintapamuutoksen teossa alkuun ja auttaa huomaamaan asioita, joita jo tekee, eli ”vanhaa hyvää” – ja käyttämään sitä muutoksen rakentamisessa. Yksinkertaisimmillaan ”lisää vanhaa hyvää”, eli useammin tai enemmän kerrallaan. Ja kun kokeilee jotain uutta, voi hyödyntää siinä vanhaa – sitä mitä jo osaa, mistä tykkää ja mihin on tilaisuuksia.

Kortteja on neljä erilaista;

Kortteihin on tehty myös ladattavaa lisämateriaalia, jotka löydät sivuilta.


Kortteja voi tilata terveydenhuollon käyttöön postimaksun hinnalla, tilaus max. 50 kpl / korttisarja. Voit tilata kortteja myös omaan käyttösi, muutaman kappaleen tilaukset toimitamme veloituksetta.