TULE-toimintaviikko 12.-20.10.

Toimintaviikolla järjestöt herättelevät ajattelemaan tule-terveyttä

Lokakuussa 12.- 20.10. vietetään vuosittaista maailmanlaajuista tuki- ja liikuntaelinterveyden toimintaviikkoa, jonka aikana korostetaan tuki- ja liikuntaelimistön hyvinvoinnin tärkeyttä sekä lisätään tule-ongelmiin ja -sairauksiin liittyvää tietoutta.

TULE-toimintaviikolla Tuki- ja liikuntaelinliitto Tule ry nostaa viikon aikana esiin tuki- ja liikuntaelinongelmien merkitystä  suomalaisten suurimpana sairausryhmänä, joka on huomioitava kaikessa terveyspolitiikassa. Tule-järjestöt paikallisyhdistyksineen järjestävät monipuolista ohjelmaa ja levittävät tietoutta mm. selän ja luuston hyvinvoinnista. Paikalliset ja verkossa järjestettävät tilaisuudet osallistavat ihmisiä pohtimaan omaa ja yhteistä hyvinvointia sekä miettimään keinoja tule-terveyden edistämiseksi.

Teemaviikot

16.–22.10. Selkäviikko 
Selkäviikko pyörähtää käyntiin maailman selkäpäivänä 16.10. ja viikon teemana on Move your spine - Liikuta selkääsi. Viikon aikana nostetaan esiin selän hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä ja rohkaistaan ihmisiä pitämään huolta selän toimintakyvystä pysymällä aktiivisena arjessa ja huolehtimalla terveellisistä elintavoista
Lue lisää: Selkäviikko | Selkäliitto

16.–22.10 Luustoviikko
Maailman osteoporoosipäivän (20.10.) ympärille sijoittuva Luustoviikko jakaa tietoa luuston terveyden edistämisestä ja osteoporoosin omahoidosta. Tänä vuonna teema on Luja luusto läpi elämän. Teeman mukaisesti esiin tuodaan erityisesti sitä, miten tunnistaa osteoporoosin riskitekijäitä ja varoitusmerkkejä. 
Lue lisää: Luustoviikko | Suomen Luustoliitto
Teemapäivät 

16.10. maailman selkäpäivä
17.10. maailman trauma-päivä
19.10. maailman lasten ja nuorten tule-päivä
20.10. maailman osteoporoosipäivä, Suomessa päivää vietetään Valkoisen Paidan Päivänä.