Helpompi Tapa – Liikunnan lisäämiseen

Helpompi Tapa – Liikunnan lisäämiseen, auttaa huomaamaan asioita, joita jo tekee, eli ”vanhaa hyvää” – ja käyttämään sitä muutoksen rakentamisessa. Yksinkertaisimmillaan ”lisää vanhaa hyvää” eli useammin tai enemmän kerrallaan. Ja kun kokeilee jotain uutta, voi hyödyntää siinä vanhaa – sitä mitä jo osaa, mistä tykkää ja mihin on tilaisuuksia.

Helpompi Tapa opettaa hyödyntämään tilaisuudet siten, että niistä on helppo muodostaa pysyviä tottumuksia – ilman pinnistelyä. Silloin muutoksen teko on fiksua.

Kyykkäykset istuutuessa, varpaille nousut astiakaapille kurottaessa, yhdellä jalalla seisominen hampaita harjatessa tai bussia odottaessa ja pari sataa metriä ylimääräistä kävelyä roskiksia viedessä ovat pientä liikkumista, jota on helppo automatisoida. Kun alkaa harjoitella sen tekemistä aina, kun on samassa tilanteessa. Valmiiksi pakattu treenikassi eteisessä, kuntopyörä TV:n edessä ja puolison tai ystävän kanssa etukäteen sovittu viikoittainen lenkkiaika taas helpottavat ryhtymistä isommissa asioissa.

TV:n katselun tauottaminen pienellä jumpalla vetreyttää niveliä joka kerta. Luiden lujittaminen liikunnalla koostuu pienistä päätöksistä: Kaksi vartin kävelylenkkiä tekee puoli tuntia päivässä ja yli 180 tuntia vuodessa. Viisi kyykkäystä päivässä tekee 35 kyykkäystä viikossa, 150 kyykkäystä kuukaudessa ja 1800 kyykkäystä vuodessa. Säännöllisesti tehtynä pienillä teoilla voi olla yllättävän suuret vaikutukset – ja mitä useampia tekoja arkeen sopii, sitä suuremmat vaikutukset.

Kortteja voi tilata terveydenhuollon käyttöön postimaksun hinnalla, tilaus max. 50 kpl / korttisarja. Voit tilata kortteja myös omaan käyttösi, muutaman kappaleen tilaukset toimitamme veloituksetta. 

Helpompi Tapa -korttien tilauslomake


Helpompi Tapa – Liikunnan lisäämiseen

Tulostettava kortti, joka tukee sinua positiivisessa elintapamuutoksessa. Helpompi Tapa– Liikunnan lisäämiseen auttaa sinua huomaamaan asioita, joita jo teet eli ”VANHAA HYVÄÄ” – ja sitten käyttämään sitä muutoksen rakentamisessa. Voit tilata kortin myös postitse, muutaman kappaleen tilaukset toimitamme veloituksetta, isommat määrät postimaksun hinnalla, tilaus max. 50 kpl / korttisarja. 

Tuki- ja liikuntaelinliitto Tule ry ja Pilvikki Absetz 2020

LIIKKUMISJANA

Miten sinä olet liikkunut eri elämänvaiheissa? Mitä liikuntaa eri vaiheisiin sisältyi? Lisämateriaali on saatavilla vain sähköisessä muodossa. Tulostettava lomake.

Tuki- ja liikuntaelinliitto Tule ry ja Pilvikki Absetz 2020

Ajatuksia liikunnastani

Tulostettava lomake, johon voit kirjata ajatuksia liikunnastasi tällä hetkellä. Lisämateriaali on saatavilla vain sähköisessä muodossa.

Tuki- ja liikuntaelinliitto Tule ry ja Pilvikki Absetz 2020

Aktiivinen liikuntapäiväni

Tulostettava lomake, johon voit kirjata ylös liikuntasi tyypillisenä liikuntapäivänä. Lisämateriaali on saatavilla vain sähköisessä muodossa.

Tuki- ja liikuntaelinliitto Tule ry ja Pilvikki Absetz 2020

Tyypillinen liikuntapäiväni

Tulostettava lomake, johon voit kirjata ylös liikuntasi aktiivisena liikuntapäivänä. Lisämateriaali on saatavilla vain sähköisessä muodossa.

Tuki- ja liikuntaelinliitto Tule ry ja Pilvikki Absetz 2020