Helpompi Tapa – Savuttomuuteen

Helpompi Tapa – Savuttomuuteen auttaa purkamaan tupakointiin liittyviä tottumuksia. Tupakoinnin lopettaminen on iso muutos. Muutoksen tekeminen on helpompaa, kun siihen liittyy jotain kivaa, se sopii arkeen ja tuo lisää jotain tärkeää tai hyvää elämään. Eli kun muutos on positiivinen.

Tupakoinnin lopettamisen kohdalla muutos tarkoittaa luopumista ja kieltäytymistä. Tupakka voi olla elämässä jo pitkään mukana ollut ”kaveri”, joka pitäisi jättää pois matkasta. Kuten kavereissa, on tupakassakin hyvät ja huonot puolensa ja siksi siitä luopuminen on useimmille vaikeaa. Lisäksi siihen liittyy nikotiinin aiheuttama fyysinen riippuvuus. Siihen löytyy tehokkaita lääkkeellisiä apukeinoja, joista kannattaa keskustella lääkärin tai farmaseutin kanssa. Useimmille pelkkä nikotiinikorvaushoito ei riitä, vaan muutoksen eteen täytyy tehdä myös töitä.

Käyttäjä oppii tunnistamaan tilanteita, jotka saavat tupakoimaan, jolloin niitä oppii välttämään tai jos se ei ole mahdollista, korvaamaan tupakoinnin jollakin vaihtoehtoisella tekemisellä. Helpompi Tapa auttaa hallitsemaan tupakointiin aiemmin johtaneet tilaisuudet ilman pinnistelyä Silloin muutoksen teko on fiksua.

Tunnistamalla tupakointitilanteet ja tekijät, jotka synnyttävät tupakanhimon ja saavat kädet hamuamaan tupakka-askia automaattisesti, auttaa Helpompi Tapa käyttäjää itseään luomaan toimintoja, joilla voi välttää tilanteita tai korvata tupakan jollakin vaihtoehtoisella tekemisellä. Harjoittelu luo uusia, savuttomuutta tukevien tottumusten automaatioketjuja.

Kortteja voi tilata terveydenhuollon käyttöön postimaksun hinnalla, tilaus max. 50 kpl / korttisarja. Voit tilata kortteja myös omaan käyttösi, muutaman kappaleen tilaukset toimitamme veloituksetta. 

Helpompi Tapa -korttien tilauslomake


Helpompi Tapa – Savuttomuuteen

Tulostettava kortti, joka tukee sinua positiivisessa elintapamuutoksessa. Helpompi Tapa –Savuttomuuteen auttaa sinua purkamaan tupakointiin liittyviä tottumuksia. Voit tilata kortin myös postitse, muutaman kappaleen tilaukset toimitamme veloituksetta, isommat määrät postimaksun hinnalla, tilaus max. 50 kpl / korttisarja. 

Tuki- ja liikuntaelinliitto Tule ry ja Pilvikki Absetz 2020