Helpompi Tapa – Kohtuuteen

Toisin kuin liikunnan ja ruokavalion muutoksissa, alkoholin käytön vähentämisen tai lopettamisen kohdalla muutos tarkoittaa luopumista ja kieltäytymistä. Alkoholi voi olla elämässä jo pitkään mukana ollut ”kaveri”, joka pitäisi jättää pois matkasta. Kuten kavereissa, on alkoholissakin hyvät ja huonot puolensa ja siksi siitä luopuminen on useimmille vaikeaa. Lisäksi siihen liittyy fyysinen riippuvuus. Siihen löytyy tehokkaita lääkkeellisiä apukeinoja, joista kannattaa keskustella lääkärin kanssa. Pelkkä katkaisuhoito ja lääkitys eivät kuitenkaan riitä, vaan muutoksen eteen täytyy tehdä myös töitä.

Alkoholin käytön vähentäminen ja erityisesti sen lopettaminen on iso muutos. Muutoksen tekeminen on helpompaa, kun siihen liittyy jotain kivaa, se sopii arkeesi ja tuo lisää jotain tärkeää tai hyvää elämääsi. Eli kun muutos on sinulle positiivinen.

Helpompi Tapa – Kohtuuteen auttaa purkamaan alkoholin käyttöön liittyviä tottumuksia. Se auttaa tunnistamaan tilanteita, jotka saavat juomaan, jolloin oppii joko välttämään niitä, tai jos se ei ole mahdollista, korvaamaan alkoholin jollakin vaihtoehtoisella tekemisellä.

Ensin opitaan tunnistamaan alkoholinkäyttöön liittyvät tilanteet ja tekijät, jotka synnyttävät halun juoda ja juomiseen liittyvät automaattiset fyysiset reaktiot harjoittelemalla tilanteiden välttämistä tai alkoholin korvaamista jollakin vaihtoehtoisella tekemisellä. Harjoittelu luo uusia, kohtuutta tukevien tottumusten automaatioketjuja.

Kortteja voi tilata terveydenhuollon käyttöön postimaksun hinnalla, tilaus max. 50 kpl / korttisarja. Voit tilata kortteja myös omaan käyttösi, muutaman kappaleen tilaukset toimitamme veloituksetta. 

Helpompi Tapa -korttien tilauslomake


Helpompi Tapa – Kohtuuteen

Tulostettava kortti, joka tukee sinua positiivisessa elintapamuutoksessa. Helpompi Tapa – Kohtuuteen auttaa sinua purkamaan alkoholin käyttöön liittyviä tottumuksia. Voit tilata kortin myös postitse, muutaman kappaleen tilaukset toimitamme veloituksetta, isommat määrät postimaksun hinnalla, tilaus max. 50 kpl / korttisarja. 

Tuki- ja liikuntaelinliitto Tule ry ja Pilvikki Absetz 2020

Juomatapani

Tulostettava lomake johon voit merkitä, miten alkoholi on kuulunut elämäsi eri vaiheisiin. Lisämateriaali on saatavilla vain sähköisessä muodossa.

Tuki- ja liikuntaelinliitto Tule ry ja Pilvikki Absetz 2020

Havaintoja juomisestani

Tulostettava lomake, johon voit kirjata havaintoja juomisestasi. Lisämateriaali on saatavilla vain sähköisessä muodossa.

Tuki- ja liikuntaelinliitto Tule ry ja Pilvikki Absetz 2020

Juomapäiväkirja

Tulostettava lomake, jolla voit seurata alkoholin käyttöäsi viikon aikana.. Lisämateriaali on saatavilla vain sähköisessä muodossa.

Tuki- ja liikuntaelinliitto Tule ry ja Pilvikki Absetz 2020