Investoimalla iäkkäiden kuntoutukseen tuetaan elämänlaatua: Tule ry palkitsee TtT Sara Suikkasen väitöskirjatyön

Tuki- ja liikuntaelinliitto Tule ry palkitsee stipendillä TtT Sara Suikkasen Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) KauKoIKÄ- kauemmin kotona ikääntynyt -tutkimuksessa toteutetun väitöskirjatyön.

Tule ryn mukaan Suikkasen tutkimusten selkeästi, että panostukset kuntoutukseen ovat erittäin laadukkaita. Tutkimus osoitti, että intensiivinen kotikuntoutus henkilöillä, joilla on gerastenia, eli haurausoireyhtymä, ylläpiti henkilöiden elämänlaatua. Ilman harjoittelua elämänlaatua laski jo vuoden aikana. Vuoden jälkeen ohjattu kotiharjoittelu oli kustannuksialtaan kalliimpaa, mutta vaikuttavampaa koska parannettiin lisättyä elämänlaatua. Kahden kotikuntoutus oli kuitenkin jo kustannusneutraalia, sillä kuntoutujat käyttivät jälkeen muita terveyspalveluita.

Kuvassa TtT Sara Suikkanen.

TtT Sara Suikkasen tutkimus on merkittävä askel kohti iäkkäiden kuntoutuksen parantamista. Toivomme, että hänen työnsä tulee saamaan ansaitsemaansa ja se auttaa poliittisia päättäjiä ymmärtämään, miksi iäkkäiden kuntoutukseen on syytä panostaa ”, sanoo Tule ry:n puheenjohtaja Noora Koponen .

Tule ry halutaan kannustaa kaikkialta päättäviä parhaan kuntoutuksen iäkkäiden kuntoutuksen kehittämisen hyväksi. Panostukset iäkkäiden kuntoutukseen ovat investointi tulevaisuuteen, joka elämänlaatua iäkkäille ja näkyy pitkällä aikavälillä myös kustannuksissa.

Tule ry:llä myös samalla viestiä hallitusohjelmaneuvotteluihin:
” Panosta iäkkäiden oikea-aikaiseen ja riittävään sekä laadukkaaseen kuntoutukseen ratkaisemme terveydenhuollon kriisiä. Päivystysten kuorma suurelta osin siitä, ettei iäkkäiden kuntoutuksesta ole huolehdittu ”, Koponen sanoi.

Kuntoutus on tärkeää iäkkäiden terveydelle, hyvinvoinnille ja itsenäiselle selviytymiselle. Tule ry on kiitollinen TtT Sara Suikkaselle hänen arvokkaasta panoksestaan ​​iäkkäiden kuntoutuksen kehittämiseksi, ja toivoo, että hänen tutkimuksensa tulee herättämään laajaa keskustelua kuntoutuksen tärkeydestä kaikkien päättäjien keskuudessa.

Lisätietoja:
Noora Koponen
puheenjohtaja
Tuki- ja liikuntaelinliitto Tule ry
puheenjohtaja@suomentule.fi
Puh: 050 514 4012


Tuki- ja liikuntaelinliitto Tule ry on Suomen vaikuttavin tuki- ja liikuntaelinterveyden asiantuntijajärjestö. Toimimme vastuullisen päätöksenteon tueksi — jotta Suomi pysyy pystyssä. Jäsenistömme päästä valtakunnallisista terveydenhuollon ammattilaisten yhdistyksistä, asiantuntijaorganisaatioista sekä potilas-, kansanterveys- ja vammaisjärjestöistä.

29.5.-4.6. 
vietetään kuntoutusviikkoa