TULE-toimintaviikkoa vietetään 12.-20.10.2020

Maailmanlaajuista TULE-toimintaviikkoa vietetään lokakuussa 12.-20.10.2020. Viikon aikana on tarkoitus saada ihmiset ajattelemaan omaa tuki- ja liikuntaelinterveyttään sekä saada näkyviin tietoa tule-ongelmista ja -sairauksista.

Korona-pandemian aikana on tärkeää tukea tuki- ja liikuntaelimistön terveyttä liikkumalla tai jumppaamalla. Varsinkin ikäihmisten ja riskiryhmiin kuuluville toimintakyvyn ylläpitäminen on ollut hankalaa liikuntaryhmien ollessa tauolla tai suljettuna kokonaan. Myös hoitoa ja kuntoutusta on saanut rajoitetusti tai niiden aloittamista on siirretty tuonnemmaksi. Nämä vaikuttavat tule-ongelmaisten arkeen ja toimintakyvyn ylläpitämiseen.  Järjestöt, kunnat ja erilaiset liikuntaa järjestävät yritykset ovat vieneet toimintoja verkkoon ja tuottaneet paljon jumppaohjeita, -videoita sekä useat potilasjärjestöt ovat aukaisseet omat verkossa toimivat vertaisryhmänsä kaikille avoimiksi keskusteluryhmiksi. Tämä on auttanut niitä, jotka ovat hyödyntäneet jo aikaisemminkin verkkoa, mutta näiden palveluiden ulkopuolelle jääneiden toimintakyvyn ja henkisen hyvinvoinnin jaksamisesta on huolehdittava ja se jää useimmiten korona-aikana läheisten ja kotihoidon varaan. Toimintakyvyn ylläpitämiseen meistä jokainen voi vaikuttaa itse lisäämällä arkeensa liikuntaa, kotona tehtäviä jumppia ja huolehtimalla lihasvoiman kunnosta oman kuntonsa ja jaksamisensa mukaisesti. Arjen askareet, esim.  imuroiminen ja pölyjen pyyhkiminen, ovat oivallista arkiliikuntaa. 

Pistetään siis itsemme ja läheisemme liikkeelle, nautitaan aurinkoisista syyssäistä liikkumalla luonnossa turvallisesti huomioiden turvavälit!

Osallistu Tule-toimintaviikkoon sosiaalisessa mediassa. Jaa oma kuvasi tai tarinasi, kuinka sinä huolehdit tuki- ja liikuntaelinterveytesi hyvinvoinnista.
#tuleterveys
#tuletoimintaviikko2020
#BoneandJointActionWeek2020

Mukavaa tule-toimintaviikkoa