Taas hiljennymme joulun viettoon

Vuosi 2019 on ollut monella tavalla mielenkiintoinen ja osin kiireinenkin, mutta hyvällä tavalla. Olemme tehneet paljon hyvää yhteistyötä mahtavien yhteistyötahojen kanssa ja saaneet yhdessä paljon aikaan.

Kevät oli vaikuttamisen aikaa kuntoutuksen esiin nostamisessa hallitusohjelmaan ja tässä onnistuttiin hyvien yhteistyötahojen kanssa tehdyllä yhteistyöllä. Kuntoutus kirjattiin hallitusohjelmaan ja jäämme odottamaan, mitä ensi vuosi tuo tullessaan. 

SuomiAreenalla heinäkuussa olimme yhdessä Suomen Fysioterapeutit ry:n ja Suomen Toimintaterapeuttiliiton kanssa. Tilaisuudessa järjesttiin keskustelutilaisuus jossa keskusteltiin, miksi kuntien kannattaisi panostaa lasten toimintakyvyn ongelmien ratkaisemiseen.

Kesän päätteeksi valmistui Tiedä ja toimi -kortti ”Tuki ja liikuntaelinterveys kuntien hyvinvointikertomuksissa” THL:n julkaisurarjassa, johon Tule ry tuotti sisällön. 

Syksyllä Suomen Kipu ry:n ja Suomen Kivuntutkimusyhdistyksen kanssa avasimme Suomen Societal Impact of Pain SIP -toimintamallin, joka on jo käytössä seitsemässä muussa Euroopan maassa. Toiminnan tarkoituksena on lisätä yhteiskunnan tietoisuutta ja keskustelua kroonisen kivun vaikutuksista yksilöön, perheisiin, työelämään ja yhteiskuntaan. Avajaisseminaari järjestettiin pe 29.11.2019 Helsingissä ja sinne osallistui 68 eri alojen asiantuntijaa Suomesta ja ulkomailta.

Syksyn aikana lähetimme noin 700 eri terveydenhuollon yksikölle kyselyn, jossa tiedustelimme, minkälaista yhteistyötä ja koulutusta terveydenhuollon ammattilaiset kaipaavat. Saimme vastauksia melkein 300, lämmin kiitos kaikille kyselyyn vastanneille!

Nyt hiljennymme Joulun viettoon ja toivotamme teille kaikille

Rauhaisaa Joulun aikaa ja Menestyksekästä Uutta Vuotta 2020!