Kuinka kohdata näkövammainen tule-potilas?

Uusimmassa podcastissa keskustellaan näkövammaisen asiakkaan kohtaamisesta

Marraskuussa vietetään Näkövammaisten liitto ja Förbundet Finlands Svenska Synskadaden järjestämää perinteistä Sokeiden viikkoa (ent. Sokeain viikko, ruots. Blindveckan) jota tänä vuonna vietetään  7.-14.11.2021.  Viikon teemana on Sano se sanoin, Säg det med ord , jolla muistutetaan kuvailun ja sanallisen informaation merkityksestä näkövammaisille ihmisille.

Näkövammaisen potilaan hoitaminen saattaa olla terveydenhoitoalan ammattilaiselle uusi tilanne, joka herättää kysymyksiä muun muassa siitä, pitääkö kohtaamisessa ottaa huomioon jotain erityistä.

Tule avuksi -podcastin jaksossa paneudutaan näkövammaisen tuki- ja liikuntaelinongelmista kärsivän asiakkaan kohtaamiseen ja siihen, millaisia tule-ongelmia näkövammaisilla on ja miten niitä voidaan ehkäistä.

Vieraana on fysioterapeutti ja hieroja, myös osteopaatiksi opiskeleva Nina Kilpiä. Nina on työskennellyt fysioterapeuttina yli 20 vuotta. Hän hoitaa työssään paljon näkövammaisten tule-ongelmia ja osaa kertoa toimivan kohtaamisen edellytyksistä myös oman näkövammansa myötä. Keskustelua vetää toimittaja Pauliina Saares Noon kollektiivista.