Vuosi 2019 on vaalivuosi, vaikutetaan yhdessä!

Tämä vuosi on vaalivuosi, 14.4.2019 valitaan Suomeen uudet kansanedustajat ja Europarlamenttivaalit pidetään 26.5.2019. Saimme viime viikolla tiedon, että Sote kaatui ja sen eteenpäin vieminen jää seuraavan hallituksen harteille. Nyt on kuitenkin hetki vaikuttaa saadaksemme tule-ongelmiin liittyviä asioita esiin.

Kansallisen TULE-ohjelman ohjausryhmä kokoontui ensimmäisen kerran helmikuussa. Ryhmä linjasi tavoitteekseen mm. saada tule-asioita läpi hallitusohjelmassa. Olemmekin jo Tule ry:ssä aloittaneet vaalityön. Julkaisimme yhteistyössä Suomen Kuntoutusyrittäjät ry:n ja Kuntoutussäätiön kanssa kuntoutusvetoomuksen, jolla haastamme päättäjät viemään monialaisen kuntoutuksen asiaa eteenpäin. Vetoomus julkistettiin 6.3. järjestetyssä tilaisuudessa Helsingissä. Olemme myös mukana järjestämässä ”Miten turvata kansallisesti kivunhoito sekä kuntoutus?” -vaalitilaisuutta Kansalaistorilla  yhdessä Kipu ry:n ja Kivuntutkimusyhdistyksen kanssa 29.3.

Kuntoutuksella pystymme tukemaan toimintakykyä kaikissa ikäryhmissä. Kuntoutuksella pystytään myös vähentämään ikääntyneen väestön kallista hoidon ja hoivan tarvetta tai laskemaan tarvittavan hoidon ja hoivan intensiteettiä. Riittävä ja oikea-aikainen kuntoutus tulee olla itsestäänselvä osa hoitopolkua!