Kustannukset kuriin kuntouttamalla

Tuki- ja liikuntaelinongelmien määrä kasvaa väestön ikääntyessä. Siksi niiden hyvä hoito ja laadukas kuntoutus on aiheellista turvata tulevassa hallitus-ohjelmassa konkreettisin toimin.

Asia on mittava, sillä vuonna 2022 tuki- ja liikuntaelinten ongelma kirjattiin avoterveydenhuollossa käyntisyyksi yli 4 miljoonaa kertaa. Tule-ongelmien parempi hoito olisi merkittävä satsaus väestön toimintakykyyn ja terveydenhuollon kustannusten hillitsemiseen, muistuttavat tuki- ja liikuntaelinongelmien keskeiset potilasjärjestöt.

Luustoliitto, Invalidiliitto, Selkäliitto, Suomen Nivelyhdistys ja Tuki- ja liikuntaelinliitto Tule ry esittelivät näkemyksiään ja potilaiden arjessa kokemia haasteita aamiaistilaisuudessa eduskunnan Kansalaisinfossa maanantaina 6.2.2023.

Tilaisuudessa käyttivät kommenttipuheenvuoron myös kansanedustaja, Tule ry:n puheenjohtaja Noora Koponen, kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Mia Laiho sekä RKP:n varapuheenjohtaja hyvivointialueen valtuutettu Henrik Wickström.