Uutiskirje 2/22 on ilmestynyt

Toimintakyvyn edistämisen tärkeys korostuu maailman myllerrysten keskellä

Maailman tilanne on aiheuttanut huolta ja politiikassa keskustellaan vakavista asioista. Tässä tilanteessa on hyvä muistaa, että hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen on aivan yhtä tärkeää kuin kuukausi sitten. Mitä paremmin suomalaistet voivat, sitä paremmin pärjäämme itse ja sitä helpompaa meille on irroittaa resursseja muiden auttamiseksi.

Väestömme ikääntyy nopeimmin Euroopassa. Tämä tarkoittaa terveyspalveluiden kulujen nousua. Uunituoreesta Kansainvälisen Osteoporoosisäätiö IOF:in Scope-rapotista ilmenee, että Suomessa murtumien määrän odotetaan kasvavan 30 % vuodeen 2034 mennessä. Samaisesta raportista myös selviää, että Suomessa osteoporoosin hoitokuilu on hälyyttävällä tasolla. Mm. tätä asiaa edistämme TULE-takuu-teemalla kevään viestinnässä ja tapahtumissa.

TULE-takuu koostuu kolmesta osa-alueesta:

  1. Vaikuttavat hoito- ja kuntoutuspolut
  2. Hoito ja kuntoutus kuuluvat kaikille
  3. Järjestöt tule-työn tukena

Suomalaisten elintavat näkyvät terveydenhuollon kuormassa. On siis tärkeää, että elinympäristössämme tekee terveyttä edistävät valinnat mahdollisimman helpoiksi ja kannustaa niihin. Tämä tarkoittaa esimerkiksi hoidettuja, miellyttäviä kevyenliikenteen väyliä ja matalankynnyksen liikuntamahdollisuuksia.

Jatketaan siis yhdessä työtä tule-terveyden ja toimintakyvyn edistämiseksi!

SAVE THE DATE! Tule ry:n tapahtumia

Tule ry:n sääntömääräinen liittokokous pidetään tiistaina 3.5.2022 klo 15-17
Invalidiliiton Helsinki-salissa. Kutsu toimitetaan jäsenjärjestöille sähköpostitse 12.4.2022.
Liittokokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat sekä valitaan Tule ry:n hallituksen puheenjohtaja vuosille 2022-2024 ja hallituksen varsinaiset jäsenet kaudelle 2022-2023.

TULE-takuu -webinaari ke 4.5. klo 14.30-15.30 (otsikko päivittyy)
hyvinvointialueiden päättäjille ja valtuutetuille

Ylihoitoa, alihoitoa vai ohihoitoa tuki- ja liikuntaelinvaivojen arviossa ja hoidossa –webinaari 24.5.2022 klo 12-16

Lue uutiskirje kokonaisuudessaan täältä