Itsehoito-opas Alaselkäkivun hoitoon

Opas selkäkivun itsehoitoon, jota voi hyödyntää terveydenhuollon antaman hoidon ja kuntoutuksen rinnalla. Oppaassa annetaan ohjeita, kuinka hoitaa kipua liikunnalla, opettelemalla kehonhallintaa ja hyvää ergonomiaa sekä tietoa selkäkipua lievittävistä hoidoista.

Tämä on yleisopas selkäkivusta, eikä se korvaa terveydenhuollon ammattilaiselta saatua ohjausta. Noudata aina ensisijaisesti terveydenhuollon ammattilaiselta saamiasi ohjeita ja pyydä tarvittaessa neuvoa siihen, mitkä ohjeet soveltuvat juuri sinulle.

Alaselän kipu – Mitä se on?

Oppaassa annetaan ohjeita selkäkivun itsehoitoon ja sitä voi hyödyntää terveydenhuollon antaman hoidon ja kuntoutuksen rinnalla.
Suomenkielinen opas on laadittu yhteistyössä Oulun yliopiston (OY), Jyväskylän yliopiston (JY) ja Työterveyslaitoksen (TTL) kanssa.

Kirjoittajat: Jaro Karppinen, fysiatrian professori (OY, TTL). Arja Häkkinen, fysioterapian professori ( JY). Esa-Pekka Takala, ylilääkäri, fysiatrian dosentti (TTL). Riikka Holopainen, ft, TtM (JY). Anna-Sofia Simula, LL (ESSOTE). Katariina Korniloff, ft, TtT (JY).