VIRTUAALISIA KESKUSTELURYHMIÄ

Sosiaaliset kontaktit ovat meille kaikille tärkeitä, saamme vaihtaa kuulumisia ja mieli piristyy. 

Järjestöjen paikallisyhdistykset järjestävät paljon vertaistukiryhmiä, jotka ovat monelle olleet  kohokohta nähdä muita ihmisiä ja vaihtaa kuulumisia. Nyt paikalliset naapuripiirit ja muut vastaavat sosiaaliset tapaamiset ovat poikkeustilanteen vuoksi peruttu. Tällä hetkellä ei näitä yhteisiä kokoontumisia voida järjestää ja tämä jää monen arjesta pois. 

Läheisten tapaamisetkin jäävät tällä hetkellä suureksi osaksi puhelimen välityksellä tapahtuviin yhteydenottoihin tai ikääntyneellä ei ole läheisiä  jolloin ikääntyneiden sosiaalinen kanssakäyminen jää vähäiseksi. 

Useat tahot ovat tarttuneet tähän ja järjestävät omille ryhmilleen virtuaaliryhmiä, joissa voidaan vaihtaa kuulumisia. Koska monet eivät kuulu mihin yhdistykseen, mutta kaipaavat keskusteluseuraa, otamme mielellämme vastaan vinkkejä virtuaaliryhmistä, joihin voivat kaikki halukkaat osallistua vaihtamaan kuulumisia.

Jos tiedät kaikille avoimista keskusteluryhmistä tai puhelinpalveluista, vinkkaa siitä meille, jaana.hyvonen@suomentule.fi. Lisäämme ne tarkistettuamme niiden soveltuvan riskiryhmien ja ikääntyneiden käyttöön ne sivuillemme kaikkien saataville.

VIRTUAALISIA KAIKILLE AVOIMIA KESKUSTELURYHMIÄ

Virtuaaliset keskusteluryhmät ja keskustelupuhelimet, tiedosto on pdf-muotoinen

NETIKETTI

Netiketti korostaa kohteliaisuutta ja vakiintuneiden käytäntöjen noudattamista. Verkossa kirjoitettaessa on helppo unohtaa, että lukijat ovat oikeita ihmisiä. 

Netiketti,  tiedosto on pdf-muotoinen

VIRTU
Vertaistukea virtuaalisesti,
Suomen Nivelyhdistys

Tarjoaa virtuaalista vertaistukitoimintaansa (=Virtu) poikkeustilanteen aikana kaikille halukkaille viikottain klo 15.

Lisätietoa järjestettävistä VIRTU-ryhmistä

KESKUSTELUPUHELIMET

Monet järjestöt ovat vastanneet yksinäisyyden torjumiseen aukaisemalla kaikille avoimia keskustelupuhelimia, joihin vastaamassa ovat järjestöjen työntekijät tai vapaaehtoistoimijat. Heidän kanssaan voit puhua mistä tahansa aiheesta, esimerkiksi yksinäisyyteen liittyvistä asioista tai poikkeustilanteen aiheuttamista tuntemuksista. Kaikki aiheet ovat yhtä tärkeitä. Keskustelupuhelimet eivät anna neuvontaa esimerkiksi asiointiin liittyvissä asioissa. Keskustelut ovat aina luottamuksellisia. 

Osa keskustelupuhelinpalveluista on maksuttomia mutta osalla puhelun hinta on operaattorisi hinnoittelun mukainen. Tarkemmat tiedot keskustelupuhelinpalveluista löydät palveluntarjoajan sivuilta klikkaamalla linkkiä.


Juttuluuri, Eläkeliitto
Palvelun tavoitteena on tarjota ikäihmisille mahdollisuus keskusteluun arjen asioista sekä elämän ilojen ja surujen jakamiseen arkisin klo 9-11. Vastaajina Eläkeliiton työntekijät.

Yhteystiedot ja lisätietoa Eläkeliiton sivuilta


Aamukorva, HelsinkiMissio
Aamukorva-vapaaehtoisen kanssa voit puhua mistä tahansa aiheesta joka aamu klo 5-8. Kyse voi olla esimerkiksi yksinäisyyteen liittyvistä asioista. Kaikki aiheet ovat yhtä tärkeitä. Palvelu on yli 60-vuotiaille.
Yhteystiedot ja lisätietoa HelsinkiMission sivuilta


Auttava puhelin, Punainen Risti
Punaisen Ristin auttavassa puhelimessa voit keskustella koronavirusepidemian aiheuttamista huolista ja murheista ma-pe klo 9-21. Palvelu on maksuton.

Lisätietoa ja yhteystiedot Punaisen Ristin sivuilta