TAUKOJUMPPAVIDEOT

Selkäliitto ry

Pienikin taukoliikunta tai virkistäytymishetki työtehtävien lomassa tekee hyvää niin lihaksille kuin ajatuksenjuoksulle. Olemme linkittäneet tänne Selkäliiton tuottamia taukojumppavideoita.

Jumppakissan taukojumppa

Helppo kahdeksan liikkeen taukojumppa, jolla ehkäiset selkä- ja niska-hartiakipuja. Voit tehdä taukojumppaliikkeitä pienessäkin tilassa, työssä ja vapaa-ajalla.

Taukojumppaliikkeitä istumatyöhön, osa 1

Nouse työpäivän aikana ainakin kerran tunnissa ylös tuolista ja tee jumppaliikkeitä. Näin vähennät kuormitusta selässäsi. Tauot lisäävät aineenvaihduntaa lihasten lisäksi myös aivoissa.

Taukojumppaliikkeitä istumatyöhön, osa 2

Ota taukojumppa osaksi päivärytmiäsi. Tauot lisäävät aineenvaihduntaa lihasten lisäksi myös aivoissa.

Liikkuvakouvola

Monipuolisia taukojumppia kaikenikäisille. Muista tauottaa istumista ainakin tunnin välein!

Taukojumppa tuolilla

Moni työskentelee parhaillaan etänä, eikä ergonomia välttämättä ole parhain mahdollinen.Huomionarvoiseksi asiaksi nousee työskentelyn tauottaminen, joka on muutenkin istumatyöläiselle ensiarvoisen tärkeää.

Näillä helpoilla avaavilla liikkeillä saat aineenvaihduntaa liikkeelle koko vartalossa ja näin ...
vähennettyä istumisen haittoja. Jumppaa tai liikuskele vähintään tunnin välein!

Avaava taukojumppa

Kerran tunnissa ylös, jotta staattinen asento keskeytyy ja vaihtuu! Silloin verenkierto ja aineenvaihdunta vilkastuvat kehossa ja aivoissa, mikä taas lisää keskittymiskykyä ja vireyttä. Myös selkä- ja niskakivut voivat helpottua taukoliikunnan ...avulla.

Testaa näitä helppoja ja pienessä tilassa tehtäviä avaavia liikkeitä, jotka vetreyttää ja lisää ryhtiä!

Taukojumppa

Taukojumppa työ- tai koulupäivän lomassa auttaa niska- ja hartiaseudun kireyksiin ja antaa päivään lisäpuhtia! Jaloittelu useamman kerran päivässä myös palauttaa kehoa istumisen aiheuttamalta rasitukselta, ehkäisee selkäkipuja ja kiihdyttää aineenvaihduntaa.

Lihaskuntojumppa tuolilla

Taukojumppa, toimistojumppa, tuolijumppa... joka tapauksessa jumppa, johon et tarvitse muuta kuin tuolin! Näillä lihaskuntoliikkeillä saat tauotettua istumista ja aineenvaihduntaa liikkeelle. Kokeile vaikka heti!

Taukojumppa 1

Lyhyt taukojumppa istumatyötä tekevälle, johon tarvitse jonkin pitkän esineen, esimerkiksi juomapullon. Ohjaajana Sanni Teitto.

Taukojumppa 2

Lyhyt taukojumppa esimerkisi istumatyötä tekevälle. Ohjaajana Sanni Teitto.

Taukojumppa 3

Lyhyt taukojumppa esimerkiksi istumatyötä tekevälle. Tarvitset jumppaan kynän. Ohjaajana Sanni Teitto.