Mistä apua ?

Monella riskiryhmään kuuluvan läheisen omaisilla on huoli ja hätä, kuinka oma läheinen pärjää arjessa ruokaostosten tai apteekissa käyntien kanssa, jos itse asuu kauempana eikä voi olla apuna. Ketä läheistä voisi auttaa ja miten? Lähellä olevat sukulaiset, tutut, naapurit?

Aina tätä apua ei ole saatavilla, mutta monet kaupungit ja kunnat tarjoavat tietoa verkkosivuillaan riskiryhmiin kuuluville, mistä löytää asiointiapua ja muista paikallisista asiointiapua tarjoavista yhdistyksistä, ruokakassi-palveluista jne.

Olemme koonneet paikkakuntien verkkosivuilta tietoa, miten löytää oman paikkakunnan poikkeustilanneinfoa ja keränneet kuntien sivustoilta löytyneitä paikkakuntakohtaisia asiointiapua tarjoavia neuvontapuhelinnumeroita, joista voi tiedustella kauppa- tai apteekkiasiointiapua.

Kaikkien paikkakuntien tietoja emme ole löytäneet, ja jos huomaat, että oman paikkakuntasi tiedot puuttuvat tai ovat puutteellisia, voit ilmoittaa siitä sähköpostitse jaana.hyvonen@suomentule.fi, emme ilmoita yhteystietoja, jotka eivät ole sidoksissa järjestön, kunnan tai paikallisen yhdistyksen tarjoamaan palveluun.

Päivitämme listaa poikkeustilanteen ollessa voimassa ja näin omalta osaltamme yritämme helpottaa asiointiavun saavuttamisen mahdollisimman monen sitä tarvitsevan riskiryhmään kuuluvan.  Pdf-tiedosto on päivitetty 26.11.2020, sivuston paikkakuntaiset tiedot päivitetään ajantasalle mahdollisimman pian.

Poikkeusinfoa ja asiointiapua paikkakunnittain, tulostettava (.pdf) (päiv. 26.11.20)