HELPOMPI TAPA -korttien tilaus

Maventa

HELPOMPI TAPA -Terveelliseen syömiseen

HELPOMPI TAPA – Terveelliseen syömiseen auttaa sinua huomaamaan asioita, joita jo teet eli ”VANHAA HYVÄÄ” – ja sitten käyttämään sitä muutoksen rakentamisessa. Yksinkertaisimmillaan teet vain ”lisää vanhaa hyvää” eli useammin tai enemmän kerrallaan. Ja kun kokeilet jotain uutta, hyödynnä siinä vanhaa – sitä mitä jo OSAAT, mistä TYKKÄÄT ja mihin sinulla on TILAISUUKSIA. Niin, HELPOMPI TAPA opettaa sinua hyödyntämään tilaisuudet ja siksi sinun on helppo muodostaa pysyviä tottumuksia – ilman pinnistelyä. Silloin muutoksen teko on fiksua. Monille ruokailutottumusten muutos tarkoittaa sitä, että pitäisi luopua ja kieltäytyä. Tuntuu, että herkut pitäisi jättää pois ja keskittyä rajoittamaan syömistä muutenkin.

Ylimääräinen kauhallinen salaattia lounaalle, leseitä aamupuuron sekaan, yhden sijasta kaksi tomaattia, pienempi lautanen pääruualle... Nämä ovat esimerkkejä pienistä muutoksista, joita on helppo automatisoida, kun alat harjoitella niiden tekemistä AINA, kun olet samassa tilanteessa. Etukäteen mietitty kauppalista, terveelliset eväät tai jääkaappiin valmiiksi pilkotut kasvikset taas helpottavat ryhtymistä
isommissa asioissa.

Ajattele: Ylimääräinen kauhallinen salaattia työpaikan lounasravintolassa on 5 kauhallista työviikossa ja yli 220 kauhallista vuodessa. Säännöllisesti tehtynä pienillä teoilla voi olla yllättävän suuret vaikutukset – ja mitä useampia tekoja arkeesi sopii, sitä suuremmat vaikutukset. Ruokalusikallinen leseitä aamupuurossa, ruisleipä arkileipänä, rahkaa marjojen kanssa välipalalla ja ylimääräinen salaattikauhallinen voivat tarkoittaa parempaa painonhallintaa, lujempia luita ja toimivaa ruuansulatusta 365 päivänä vuodessa.

Huomio! Materiaalien tarkoitus ei ole antaa ravintosuosituksien mukaisia ohjeita. Esimerkiksi asiakkaalle tyypillinen ”terveellinen päivä” ei ole esimerkki ravitsemussuosituksista, vaan materiaalin käyttäjän näkemys omasta syömisestään.

Löydät ravitsemukseen liittyvää tietoa
Ravitsemussuosituksista  (Ruokavirasto)
Riittävästä proteiinin ja kalsiumin saannista (Suomen Luustoliitto)

Voit tulostaa kortin tai tilata sen postissa kotiisi.  Löydät täältä myös tulostettavaa lisämateriaalia muutoksen tueksi, nämä materiaalit ovat vain saatavilla sähköisessä muodossa.

 


HELPOMPI TAPA – Terveelliseen syömiseen
Tulostettava kortti, joka tukee sinua positiivisessa elämäntapamuutoksessa.
Tulostettava kortti (pdf)


Tyypillinen ruokapäiväni
Tulostettava lomake, johon voit kirjata tyypillisen ruokapäiväsi ateriat.
Tyypillinen ruokapäiväni (pdf)


Terveellinen ruokapäiväni
Tulostettava lomake, johon voit kirjata terveellisen ruokapäiväsi ateriat.
Terveellinen ruokapäiväni (pdf)


Epärveellinen ruokapäiväni
Tulostettava lomake, johon voit kirjata epäterveellisen ruokapäiväsi ateriat.
Epäterveellinen ruokapäiväni (pdf)