HELPOMPI TAPA -korttien tilaus

Maventa

HELPOMPI TAPA -Savuttomuuteen

HELPOMPI TAPA SAVUTTOMUUTEEN auttaa sinua purkamaan tupakointiin liittyviä tottumuksia. Tunnistat tilanteita, jotka saavat sinut tupakoimaan ja opit joko välttämään niitä tai jos se ei ole mahdollista, korvaamaan tupakoinnin jollakin vaihtoehtoisella tekemisellä. Kuten muissakin elintapamuutoksissa, HELPOMPI TAPA auttaa hyödyntämään sitä mitä jo OSAAT ja mistä TYKKÄÄT. HELPOMPI TAPA auttaa sinua hallitsemaan tupakointiin aiemmin johtaneet TILAISUUDET ilman pinnistelyä. Silloin muutoksen teko on fiksua.

Ensin opit tunnistamaan tupakointitilanteet ja tekijät, jotka niissä synnyttävät tupakanhimon ja saavat kädet hamuamaan tupakka-askia automaattisesti. Sitten harjoittelet tilanteiden välttämistä tai tupakan korvaamista jollakin vaihtoehtoisella tekemisellä. Harjoittelu luo uusia, savuttomuutta tukevien tottumusten automaatioketjuja.

Tupakoinnin lopettamisen kohdalla muutos tarkoittaa luopumista ja kieltäytymistä. Tupakka voi olla elämässä jo pitkään mukana ollut ”kaveri”, joka pitäisi jättää pois matkasta. Kuten kavereissa, on tupakassakin hyvät ja huonot puolensa ja siksi siitä luopuminen on useimmille vaikeaa. Lisäksi siihen liittyy nikotiinin aiheuttama fyysinen riippuvuus. Siihen löytyy tehokkaita lääkkeellisiä apukeinoja, joista kannattaa keskustella lääkärin tai farmaseutin kanssa. Useimmille pelkkä nikotiinikorvaushoito ei riitä, vaan muutoksen eteen täytyy tehdä myös töitä.

Tupakoinnin lopettaminen on iso muutos. Muutoksen tekeminen on helpompaa, kun siihen liittyy jotain kivaa, se sopii arkeesi ja tuo lisää jotain tärkeää tai hyvää elämääsi. Eli kun muutos on sinulle positiivinen.

HELPOMPI TAPA - Savuttomuuteen -kortti tukee sinua muutoksen aloittamisessa, voit tulostaa kortin tai tilata sen postissa kotiisi.  Löydät täältä myös tulostettavaa lisämateriaalia muutoksen tueksi, nämä materiaalit ovat vain saatavilla sähköisessä muodossa.


HELPOMPI TAPA – Savuttomuuteen
Tukee sinua positiivisessa elintapamuutoksessa.
Tulosta tai lataa (pdf)


Havaintoja tupakoinnista
Lomake, johon voit merkitä havaintojasi tupakoinnistasi.
Tulosta tai lataa (pdf)