HELPOMPI TAPA -korttien tilaus

Maventa

HELPOMPI TAPA - Liikunnan lisäämiseen

HELPOMPI TAPA – Liikunnan lisäämiseen auttaa sinua huomaamaan asioita, joita jo teet, eli ”VANHAA HYVÄÄ” – ja käyttämään sitä muutoksen rakentamisessa. Yksinkertaisimmillaan teet vain ”lisää vanhaa hyvää” eli useammin tai enemmän kerrallaan. Ja kun kokeilet jotain uutta, hyödynnä siinä vanhaa – sitä mitä jo OSAAT, mistä TYKKÄÄT ja mihin sinulla on TILAISUUKSIA. Niin, HELPOMPI TAPA opettaa sinua hyödyntämään tilaisuudet siten, että sinun on helppo muodostaa pysyviä tottumuksia – ilman pinnistelyä. Silloin muutoksen teko on fiksua.

Kyykkäykset istuutuessa, varpaille nousut astiakaapille kurottaessa, yhdellä jalalla seisominen hampaita harjatessa tai bussia odottaessa ja pari sataa metriä ylimääräistä kävelyä roskiksia viedessä ovat pientä liikkumista, jota on helppo automatisoida, kun alat harjoitella sen tekemistä AINA, kun olet samassa tilanteessa. Valmiiksi pakattu treenikassi eteisessä, kuntopyörä TV:n edessä ja puolison tai ystävän kanssa etukäteen sovittu viikoittainen lenkkiaika taas helpottavat ryhtymistä isommissa asioissa.

Ajattele: TV:n katselun tauottaminen pienellä jumpalla vetreyttää niveliä joka kerta. Luiden lujittaminen liikunnalla koostuu pienistä päätöksistä: Kaksi vartin kävelylenkkiä tekee puoli tuntia päivässä ja yli 180 tuntia vuodessa. Viisi kyykkäystä päivässä tekee 35 kyykkäystä viikossa, 150 kyykkäystä kuukaudessa ja 1800 kyykkäystä vuodessa. Säännöllisesti tehtynä pienillä teoilla voi olla yllättävän suuret vaikutukset – ja mitä useampia tekoja arkeesi sopii, sitä suuremmat vaikutukset.

Voit tulostaa kortin tai tilata sen postissa kotiisi.  Löydät täältä myös tulostettavaa lisämateriaalia muutoksen tueksi, nämä materiaalit ovat vain saatavilla sähköisessä muodossa.

 


HELPOMPI TAPA - Liikunnan lisäämiseen
Tulostettava kortti, joka tukee sinua positiivisessa elämäntapamuutoksessa.
Tulosta tai lataa (pdf)


Liikkumisjana
Tulostettava lomake, johon voit merkitä liikuntasi eri elämänvaiheissa.
Tulosta tai lataa (pdf)


Ajatuksia liikunnastani
Tulostettava lomake, johon voit kirjata ajatuksia liikunnastasi tällä hetkellä.
Tulosta tai lataa(pdf)


Tyypillinen liikuntapäiväni
Tulostettava lomake, johon voit kirjata ylös liikuntasi tyypillisenä liikuntapäivänä.
Tulosta tai lataa (pdf)


Aktiivinen liikuntapäiväni
Tulostettava lomake, johon voit kirjata ylös liikuntasi aktiivisena liikuntapäivänä.
Tulosta tai lataa (pdf)