HELPOMPI TAPA -korttien tilaus

Maventa

HELPOMPI TAPA -Kohtuuteen

HELPOMPI TAPA – KOHTUUTEEN auttaa sinua purkamaan alkoholin käyttöön liittyviä tottumuksia. Tunnistat tilanteita, jotka saavat sinut juomaan ja opit joko välttämään niitä tai jos se ei ole mahdollista, korvaamaan alkoholin jollakin vaihtoehtoisella tekemisellä. Kuten muissakin elintapamuutoksissa, HELPOMPI TAPA auttaa hyödyntämään sitä mitä jo OSAAT ja mistä TYKKÄÄT. HELPOMPI TAPA auttaa sinua hallitsemaan juomiseen aiemmin johtaneet TILAISUUDET ilman pinnistelyä. Silloin muutoksen teko on fiksua.

Ensin opit tunnistamaan alkoholinkäyttöön liittyvät tilanteet ja tekijät, jotka niissä synnyttävät halun juoda ja juomiseen liittyvät automaattiset fyysiset reaktiot. Sitten harjoittelet tilanteiden välttämistä tai alkoholin korvaamista jollakin vaihtoehtoisella tekemisellä. Harjoittelu luo uusia, kohtuutta tukevien tottumusten automaatioketjuja.

Toisin kuin liikunnan ja ruokavalion muutoksissa, alkoholin käytön vähentämisen tai lopettamisen kohdalla muutos tarkoittaa luopumista ja kieltäytymistä. Alkoholi voi olla elämässä jo pitkään mukana ollut ”kaveri”, joka pitäisi jättää pois matkasta. Kuten kavereissa, on alkoholissakin hyvät ja huonot puolensa ja siksi siitä luopuminen on useimmille vaikeaa. Lisäksi siihen liittyy fyysinen riippuvuus. Siihen löytyy tehokkaita lääkkeellisiä apukeinoja, joista kannattaa keskustella lääkärin kanssa. Pelkkä katkaisuhoito ja lääkitys eivät kuitenkaan riitä, vaan muutoksen eteen täytyy tehdä myös töitä.

Alkoholin käytön vähentäminen ja erityisesti sen lopettaminen on iso muutos. Muutoksen tekeminen on helpompaa, kun siihen liittyy jotain kivaa, se sopii arkeesi ja tuo lisää jotain tärkeää tai hyvää elämääsi. Eli kun muutos on sinulle positiivinen.

HELPOMPI TAPA - Kohtuuteen -kortti tukee sinua muutoksen aloittamisessa, voit tulostaa kortin tai tilata sen postissa kotiisi.  Löydät täältä myös tulostettavaa lisämateriaalia muutoksen tueksi, nämä materiaalit ovat vain saatavilla sähköisessä muodossa.


HELPOMPI TAPA – Kohtuuteen
Tukee sinua positiivisessa elintapamuutoksessa.
Tulosta tai lataa (pdf)


Juomatapani
Voit merkitä lomakkeeseeen, miten alkoholi on kuulunut elämäsi eri vaiheisiin.
Tulosta tai lataa (pdf)


Havaintoja juomisestani
Lomake, johon voit kirjata havaintoja juomisestasi.
Tulosta tai lataa (pdf)


Juomapäiväkirja
Tulostettava lomake, jolla voit seurata alkoholin käyttöäsi viikon aikana.
Tulosta tai lataa(pdf)