Puheenjohtajan tervehdys

Lämpimät kiitokset luottamuksesta uudelle Tule ry:n hallituksellemme.  Ensimmäisessä kokoontumisessamme oli riemullista ja innostavaa havaita, kuinka motivoitunut ja pystyvä joukko uusi hallituksemme on sekä miten vahva kokemus ja osaaminen sillä on moninäkökulmaisesta järjestötyöstä.

Kun Tule ry:n varsinaisesta operatiivista työstä ja toiminnasta vastaa mitä parhain ja asiantuntevin toimihenkilöstö eli Marja ja Jaana, voimme hyvillä mielin jatkaa aiemman hallituksen sekä sen erinomaisen pitkäaikaisen puheenjohtajan, Anssi Kempin, hyvin viitoittamaa Tule-tietä. Kiitos Anssi ja hallitus!

Työtä meillä on. Kuten tiedämme, tuki- ja liikuntaelinterveys on erittäin merkityksellistä elämänlaadulle ja toimintakyvylle. Tule-oireet ovat suurin sairauspäiviä aiheuttava diagnoosiryhmä (30 %) ja tuoreen tiedon mukaan myös yleisin syy Sairauspäivärahojen alkaneille kausille 2017 (Kela).  Ennaltaehkäisevälle työlle ja kansalliselle tule-ohjelmalle on vahva tilaus.

Haastetta työllemme lisää järjestöjen toivottavasti koheneva sekä selkiintyvä asema suuressa sote- ja maakuntauudistuksessa. Viestinnän kehittäminen, vaikuttaminen päättäjiin sekä sitä kautta järjestöjen roolin ja vaikutusmahdollisuuksien vahvistaminen on Tule ry:n ja jäsenkentän yhteinen haaste.

Me kaikki voimme vaikuttaa omaan hyvinvointiimme. Tule ry:n tehtävänä on lisätä tietoa sekä antaa keinoja ja työkaluja jäsenistön ohella kansalaisten sekä asiantuntijoiden tule-terveyttä edistävään työhön ja valintoihin. Keskeisimmistä haasteista on myös vaikuttaminen päättäjiin asumis-, elin- ja toimintaympäristömme kehittämiseksi.

Kesällä rauhoitumme, lepäämme ja keräämme voimia. Elokuussa käärimme hihat, laitamme ”tule-silmälasit” päähän valmistautuessamme maakuntavaaleihin ja jatkamme vahvasti kansallisen tule-ohjelman toteuttamista.

Toivotan kaikille mitä parhainta kesää ja rentouttavaa lomaa.

Katriina Lahti
Tuki- ja liikuntaelinliitto Tule ry:n puheenjohtaja